<a href=ВИЖТЕ АФИША НИ!
ОЧАКВАМЕ ВИ." />
<a href=Разгледайте програмата
Купете билети онлайн" />
ОПЕРА, ОПЕРЕТА,<br>БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ОПЕРА, ОПЕРЕТА,
БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ПРОФЕСИОНАЛНИ СПЕКТАКЛИ ОТ ВСИЧКИ МУЗИКАЛНИ ЖАНРОВЕ

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • „Хубавата Елена“ на Офенбах с премиера в Летния театър на Варна
  03 Юли 2020 by MIro, in Актуални новини
  „Хубавата Елена“ на Офенбах с премиера в Летния театър на Варна
  Постановката е на най-уважавания български оперетен режисьор проф. Светозар Донев, който има...
  Read More +
 • Вечната „Травиата“ утре вечер е под звездите на сцената на Летния театър
  29 Юни 2020 by MIro, in Актуални новини
  Вечната „Травиата“ утре вечер е под звездите на сцената на Летния театър
  В ролята на Виолета ще се превъплъти Ирина Жекова, партнират й Валерий Георгиев и Свилен Николов...
  Read More +
 • Чисто небе над Летния театър за мюзикъла „Да пееш под дъжда“
  24 Юни 2020 by MIro, in Актуални новини
  Чисто небе над Летния театър за мюзикъла „Да пееш под дъжда“
  Орлин Горанов и Мариан Бачев идват с настроение за първата си за 2020 среща с публиката на...
  Read More +
АФИШ
Научете повече +

АФИШ

Заповядайте в операта >> Изберете спектакъл от афиша ни за месеца >> опера, оперета, балет, концерти

ПРОМОЦИИ
Научете повече +

ПРОМОЦИИ

Възползвайте се от специалните ни предложения, отстъпки и промоционални пакети >>

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ
Научете повече +

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ

Билетите за спектаклите на Държавна опера - Варна струват 6, 10, 15, 20 или 30 лв. Цената на билета зависи от мястото в залата (партер, 1-ви, 2-ри балкон) и конкретния спектакъл.

ДВА ДНИ ЗА ВАРНЕНСКАТА НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019

 

15, 16 НОЕМВРИ 2019

 

Театрално-музикален продуцентски център Варна
Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ § Държавна опера Варна

 

Хитови театрални спектакли, мюзикъл, Театрална енциклопедия Варна, 10 години ТФ „Феникс“, „65 обръча“, „Преди спектакъла“, Къщичка за книги и още...

 

"Ти променяш играта. Играта променя теб" е посланието в Нощта на театрите 2019 – популярната инициатива, чиято цел е в един и същи ден театрите в различни европейски страни да акцентират върху творческия потенциал на изкуството, обменяйки идеи и енергии с публиката не само в театъра, но и извън него, в нетрадиционни пространства и с разнообразни интерактивни събития. Театрално-музикален продуцентски център Варна, Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и Държавна опера Варна, участват за пореден път в Нощта на театрите, като за пореден път програмата им обхваща не един, а два дни - през тази година това са 15 и 16 ноември.

 

 

Един от акцентите е 10-годишнината на ТФ „Феникс“ с художествен ръководител, популярния актьор от Варненския драматичен тетър Свилен Стоянов. По този повод ще видим документалния филм “Вълшебни криле“ със сценарист и режисьор Свилен Стоянов и оператор Диан Великов, реализиран с подкрепата на Фонд Култура при Община Варна (15 ноември, 17.00, фоайе, първи балкон, Основна сцена). Филмът е посветен на израстването на актьорите и успешния творчески път на формацията, която приютява и млади таланти в неравностойно положение. Натрупали много отличия и награди от конкурси и фестивали на любителското театрално творчество у нас, за своя 10-ти рожден ден фениксите ще поднесат последното си представление „Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев (16 ноември, 18.00, Младежки дом).

 

В Нощта на театрите, ще гледаме двата хитови спектакъла на Варненския драматичен театър, с режисьорския почерк на Георги Михалков – романтичната драма „Любовни писма“ от Албърт Р. Гърни, с Яна Маринова и Свежен Младенов (15 ноември, 19.00, Сцена Филиал) и комедийния трилър „Изборът на Марта“ по Жорди Галсеран, отново с Яна Маринова и Симеон Лютаков (16 ноември, 19.00, Сцена Филиал).

 

Според традицията на Семейния театър в събота, това е най-подходящият ден за един вълшебен „Сън“. Затова авторката Магда Борисова, режисьорът Стоян Радев Ге. К., художничката Даниела Николчова, момчето Тони, четирите прекрасни феи: на блестящите идеи, сдобряването, радостните игри и зъбчето, Доктор Сън и всички около тях отново ще увлекат деца и родители в своя необикновен свят, в който всичко е възможно (16 ноември, 11.00, Сцена Филиал).

 

„Преди спектакъла“, под това заглавие възпитаниците на киношкола „Братя Люмиер“ към Общински детски комплекс Варна, с худ. рък. Елица Матеева, ще представят снимки и документални късометражни филми от репетиционните процеси на „Двубой“, „Само за жени“ на ДТ „Стоян Бъчваров“ и „Женитба“ на театралната школа „Студио Театър“ (16 ноември, 18.00, Фоайе първи балкон, Основна сцена ).

 

За пръв път в Нощта на театрите посетителите ще имат възможността да вземат и да оставят книга в „Къщичка за книги“. Идеята на т. нар. свободна библиотека е да стимулира четенето на книги на хартиен носител, особено сред младите хора, които все повече заменят добрата стара книга с електронни устройства. Проектът на Сали Светославов от Студентския съвет и кандидат архитектите от ВСУ „Черноризец Храбър“ Мартин Лазаров и Денис Наумов вече успешно се реализира в училища и на други обществени места. Във Варненския театър „Къщичката за книги“ ще предлага за свободен обмен художествена литература, предимно от български автори, както и книги за театър, музика, опера, балет, изобразителни изкуства. Още едно важно уточнение - театралната „Къщичка за книги“ ще бъде на разположение не само за младите читатели, а за ценителите на стойностната литература от всички възрасти (откриване 16 ноември, 16.00-16.30, фоайе партер, Основна сцена).

 

И като става дума за книги, в Нощта на театрите, предстоят две литературни премиери, в които Виолета Тончева ще представи „Артенциклопедия Варна. Театър. А-Я“ и лиричната книга „65 обръча“ от Лора Маринова (16 ноември, 16.30-18.00, Сцена Ротонда). Най-новото издание от поредицата артенциклопедии на изд. „Морски свят“ е уникална книга, посветена на сценичните изкуства в нашия град. Варна е единственият български град с подобна енциклопедия. В 312 страници „Артенциклопедия Варна. Театър. А-Я“ предлага богата информация за композитори, режисьори, диригенти, художници, драматурзи, актьори, инструменталисти, певци, театроведи, музиколози, мениджъри, родени, работили и свързали творческия си път с Варна. С голяма историческа и познавателна стойност са каменният „афиш“ за гладиаторски борби от Одесос, позивът за първите Народни летни музикални тържества от 1926 г., плакатът на първия Международен балетен конкурс от 1964 г. и други. Петър Тодоров и Светла Трайкова от изд. „Морски свят“ ще разкажат за работата си над това обемно и изключително прецизно подготвено издание.

 

В него свое място има и Лора Маринова. Дългогодишен художник на Варненската опера, тя създаде неотдавна сценографията и костюмите на „Княз Игор“, една от новите постановки на Варненския оперен театър, а сега работи над балетите „Спящата красавица“ и „Копелия“, чиито премиери ще излязат до края на годината. Тя самата ще ни въведе в светлата и нежна поезия на своята втора лирична книга, в която ще намерим и нейни преводи от френски и руски език. Музикален нюанс в този многожанров дух на литературните премиери ще внесе пианистът Руслан Павлов.

 

В края на Нощта на театрите ще отидем и до „Чикаго“ с блестящата постановка на режисьора Борис Панкин, диригента Страцимир Павлов и хореографа Анастасия Неделчева (16 ноември, 19.00, Основна сцена).
В главните роли Мариан Бачев, Десислава Николова, Лилия Илиева, Милена Захариева и Борислав Веженов са повече от убедителни с ансамбловата си игра, поднесена в неподражаемо забавен ключ. С вокално, танцово и артистично майсторство, каквото изисква легендарният мюзикъл, те представят своите герои, чиито съдби – в затвора или извън него – се оказват повлияни не от какво да е, а от изкуството.

 

Още едно потвърждение за посланието в Нощта на театрите 2019 „Ти променяш играта. Играта променя теб".

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP