<a href=ВИЖТЕ АФИША НИ!
ОЧАКВАМЕ ВИ." />
<a href=Разгледайте програмата
Купете билети онлайн" />
ОПЕРА, ОПЕРЕТА,<br>БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ОПЕРА, ОПЕРЕТА,
БАЛЕТ, КОНЦЕРТИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ИЗБЕРЕТЕ ОТ РЕПЕРТОАРА НИ

ПРОФЕСИОНАЛНИ СПЕКТАКЛИ ОТ ВСИЧКИ МУЗИКАЛНИ ЖАНРОВЕ

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • Концерт „Белкантовите гласове“ ще поднесе арии и ансамбли от шедьоври на италианската опера на 15 септември
  14 Септември 2020 by MIro, in Актуални новини
  Концерт „Белкантовите гласове“ ще поднесе арии и ансамбли от шедьоври на италианската опера на 15 септември
  Елегантен концерт ще изкуши ценителите на оперното изкуство във Варна на 15 септември от 20:00 на...
  Read More +
 • Испанският режисьор Игнаси Кристиа поставя операта „Бал с маски“ във Варна. Премиерата е на 10 септември в Летния театър
  08 Септември 2020 by MIro, in Актуални новини
  Испанският режисьор Игнаси Кристиа поставя операта „Бал с маски“ във Варна. Премиерата е на 10 септември в Летния театър
  Популярният в артистичните среди на Европа гост е режисьор и сценограф на най-новата постановка...
  Read More +
 • 04 Септември 2020 by MIro, in Актуални новини
  "Парижката Света Богородица" тази вечер на Летния театър след дъжда
  Прогнозата е дъждът да спре до 19 ч. Варненската опера ще представи мюзикъла, който стана супер...
  Read More +
АФИШ
Научете повече +

АФИШ

Заповядайте в операта >> Изберете спектакъл от афиша ни за месеца >> опера, оперета, балет, концерти

ПРОМОЦИИ
Научете повече +

ПРОМОЦИИ

Възползвайте се от специалните ни предложения, отстъпки и промоционални пакети >>

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ
Научете повече +

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ

Билетите за спектаклите на Държавна опера - Варна струват 6, 10, 15, 20 или 30 лв. Цената на билета зависи от мястото в залата (партер, 1-ви, 2-ри балкон) и конкретния спектакъл.

Фурор на първата премиера на „Макбет“ във Варна! Днес, 12 август, е втората премиера с Александрина Пендачанска в ролята на Лейди Макбет

Заедно с великолепната оперна дива спектакъл на световно ниво поднесоха баритонът Кирил Манолов, който се превъплъти в един дълбоко драматичен Макбет, брилянтният тенор Иван Момиров като Макдъф и басът Деян Вачков като Банко.  

Маестро Найден Тодоров изведе Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна на нивото на високото предизвикателство, а стилната сценография и костюмография хвърлиха естетски мост към епохата. 

Втората премиера е днес, 12 август, от 21:00, също в Летния театър.

Спектакълът е съвместна продукция с Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2020

Макбет“ – оперният спектакъл, натоварен с най-големи надежди от фестивалната публика във Варна това лято, се превърна в грандиозен успех за Държавна опера – Варна и за фестивалите „Опера в Летния театър“ и ММФ „Варненско лято“. Всички билети за първата премиера на 10 август бяха изкупени, все още могат да се намерят билети за втората премиера на 12 август. А публиката, която дойде в Летния театър със своите надежди за случването на голямо събитие, беше от всички възрастови групи – и традиционни почитатели на музикалната класика, и млади хора, търсещи своята музика в различни жанрове. Но всички тези разнолики почитатели на музиката още след първоначалното притихване осъзнаха, че стават свидетели на спектакъл, достоен за сцената на всеки голям европейски оперен театър. Визуалната среда, създадена със средствата на 3D мапинга като част от сценично оформление на Кузман Попов и категоричната геометрия на костюмите, работа на Ася Стоименова, нарисуваха основата, на която изгряха бляскавите звезди на солистите. 

Оперната дива Александрина Пендачанска се появи като тотална владетелка на сцената, а гласът й в емблематичните арии на Лейди Макбет покори всички в Летния театър. Да изпее тази партия в България е нейна сбъдната мечта и тя пристъпваше с уверено великолепие към всяко от предизвикателствата на ролята. Достоен партньор на Пендачанска беше баритонът Кирил Манолов, чието могъщо сценично присъствие насити с драматизъм спектакъла, а кадифеният му глас не знаеше предел. Превъзходно белкантово пеене в най-добрите италиански традиции демонстрира тенорът Иван Момиров в ролята на Макдъф. Проникновено и с изразителен сценичен жест беше присъствието на баса Деян Вачков като Банко.

Страховитата смес от световете на Шекспир и Верди беше обживяна сред живописния естествен декор на Летния театър от солистите и хора на Варненската опера, а Симфоничният оркестър на Варненската опера направи чудеса под палката на големия маестро Найден Тодоров. Маестро Тодоров тази година записва втори изключителен успех на тази сцена след концерта за откриването на Музикалния фестивал „Варненско лято“ през юли, който беше голямото завръщане на фестивалната музика във Варна.

Аплаузите бяха бурни, виковете „Браво!“ задържаха дълго на сцената солистите заедно с режисьорите Кузман Попов и Сребрина Соколова. Публиката си тръгна като от празник. Защото „Макбет“ стана истинският празник, който българското музикално изпълнителско изкуство очакваше и заслужаваше.

С вълнение директорът на ТМПЦ – Варна Даниела Димова сподели след спектакъла: „Блестящата премиера на „Макбет” тази вечер вдигна на крака публиката. С бурни аплодисменти бяха възнаградени постановъчния екип - диригент Маестро Найден Тодоров, режисура и сценично оформление - Кузман Попов, костюми - Ася Стоименова. Солистичният състав е мечта за всеки първокласен театър - магнетичната и перфектна вокално и сценично Александрина Пендачанска; Кирил Манолов - владеещ всички нюанси на гласа и пренасящ зрителя в нови светове; Иван Момиров и Деян Вачков - убедителни вокално с красиви тембри и сценично изградени образи! Поздравления за отличното представяне на хора с диригент Цветан Крумов и оркестъра на Държавна опера Варна, който впечатли с нюанси и блясък под магичната палка на Найден Тодоров. Присъствахме на голям музикален празник и пожелавам на добър час на следващата вечер с „Макбет” на 12 август!“

Спектакълът на 12 август е също от 21:00 в Летния театър на морския град.

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP