Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

МАГИЯТА НА ПРЕЦИОЗИЛА

ДЕБЮТ НА ДАНИЕЛА ДЯКОВА В „СИЛАТА НА СЪДБАТА”

3 февруари 2017, 19.00

Мецосопраното Даниела Дякова, която варненската публика познава от великолепните й превъплъщения като Принцеса де Буйон в „Адриана Лекуврьор, Кармен в „Кармен”, Амнерис в „Аида”, Принцеса Еболи в „Дон Карлос” и Адалджиза в „Норма”, ще дебютира на 3 февруари във Варна в ролята на Прециозила от „Силата на съдбата”.

 

„Прециозила е много дълго мечтана роля за мен. Така се случи, че няколко пъти бях възпрепятствана да я изпея, започвах да я уча, спирах и сега явно дойде моментът да вляза в тази прекрасна и много трудна технически и вокално роля. Нетипична за мецосопран, тя е разположена доста високо и изисква особена гъвкавост на гласа във всички регистри. Прециозила се явява предизвикателство за всеки мецосопран, но точно това е магията, която ме провокира и аз се радвам, че имам възможността да дебютирам с тази роля във Варна.

 

Имам вече сценичен опит с диригента Светослав Борисов, с когото работихме заедно в „Дон Карлос” и „Кармен”. Той умее да създава хубава творческа и приятелска атмосфера, която зарежда и вдъхновява целия екип. Колегите, с които сега си партнирам в „Силата на съдбата”, са страхотни професионалисти, което допълнително ме мотивира да дам най-доброто от себе си”, разказва Даниела Дякова.

 

 

СИЛАТА НА СЪДБАТА

Джузепе Верди

 

Диригент Светослав Борисов

Режисьор Деян Прошев (Македония)

Сценография ­Живойн Траянович
Костюми ­ Кина Петрова
Хореография Гергана Георгиева – Караиванова
Диригент на хора Стефан Бояджиев

Действащи лица и изпълнители:

 

МАРКИЗ КАЛАТРАВА - Гео Чобанов
ЛЕОНОРА ДИ ВАРГАС - Линка Стоянова
ДОН КАРЛОС ДИ ВАРГАС-  Пламен Димитров
ДОН АЛВАРО - Валерий Георгиев
ПАДРЕ ГУАРДИАНО - Евгений Станимиров
МЕЛИТОНЕ - Свилен Николов
ПРЕЦИОЗИЛА - Даниела Дякова
ТРАБУКО - Христо Ганевски
АЛКАЛД - Людмил Петров
КУРА - Бойка Василева
ХИРУРГ - Петър Петров

 

TOP