Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

“Маестро, музика!” – първият оперен флашмоб във Варна

Флашмоб на Варненската опера за XIV Коледен музикален фестивал 2013

"Маестро, музика!" е първият оперен флашмоб във Варна, който на 25 ноември по интригуващ начин "лобира" на неочаквано място за XIV Коледен музикален фестивал - Варна 2013.

Елитният Хор на Държавна опера Варна при Театрално-музикален продуцентски център Варна, начело със своя диригент Стефан Бояджиев, изненадващо се появи в МОЛ Варна и впечатли посетителите с красивите сценични костюми на дамите и фраковете на кавалерите от последната постановка на "Травиата" на режисьора и художника Кузман Попов, чиято премиера  ознаменува четвъртото издание на Опера в Летния театър т.г.

 

В първия етюд от динамичния сюжет Лиляна Кондова (сопран) и Стоян Финджиков (тенор), успяха да поправят „любовното недоразумение” помежду си, благодарение на навременния - не един, а цели 2 подаръка от кавалера, следвайки с артистичното си поведение атрактивната и закачлива мелодия "Фуникули, фуникула".

Във втория етюд Вяра Железова (мецосопран) очарова публиката както с „Хабанера” и своята предизвикателна Кармен, така и с горещия флирт, който си позволи пред очите на всички с някои мъже от публиката, а накрая и с диригента, който пък разгорещен от страстите, си загуби палката...

Най-забавният, трети етюд дойде с урока по диригентско майсторство "Маестро, музика!', в който посетители - предимно млади хора, но не само, се опитаха да дирижират певците в Хор от трето действие на "Травиата". Произтекоха любопитни ситуации, кандидат-диригентите се оказаха неочаквано много, а „автентичният” диригент Стефан Бояджиев се отнесе подобаващо към всеки „колега”, смесвайки чувството си за хумор с педагогически наставления. Забавлението увлече и артисти, и публика, всички участници получиха заслужени аплодисменти. 

И както е редно за празник, в последния етюд Галина Великова (сопран) и Христо Ганевски (тенор) вдигнаха "Наздравица” от "Травиата", между другото с кристални чаши от една истинска щастлива сватба.

С този Happy End завърши флашмобът „Маестро, музика”, заснет по сценарий на Виолета Тончева от видеооператора Реджеб Шабанов-Реджи.

TOP