Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

„Исус Христос суперзвезда” – премиерно концертно изпълнение на 19 декември 2013

XIV Коледен музикален фестивал – Варна 2013

Варна – кандидат за европейска столица на културата
Спектакъл под патронажа на народния представител Борислав Гуцанов

За пръв път във Варна се поставя рок операта «Исус Христос суперзвезда» по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс.
Действието на рок операта следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст. Вече години наред образът на Спасителя не слиза от екрана и сцената. Навярно защото човечеството винаги се е нуждаело от Исус, а и днес продължава да се нуждае от него. Това особено остро се усеща в преломни и критични моменти, във времена разделни, когато вярата и човещината са поставени на изпитание. За да дойдат след това като наша утеха словата за Възкресението и надеждата, че преживяното ще доведе до осъзнаване да бъдем по-добри, по-свободни и верочтно по-щастливи.

Варненският проект на «Исус Христос суперзвезда» се реализира под палката на диригент-постановчика Юли Дамянов, като на 19 декември 2013 г. ще чуем премиерното концертно изпълнение, а сценичната версия ще има своята премиера през 2014 г. В постановъчния екип на «Исус Христос суперзвезда» влизат именитите български творци проф. Светозар Донев - режисьор, Иван Токаджиев – художник, Анна Донева - хореограф.

За ролята на Исус Христосв премиерното концертно изпълнение на 19 декември Държавна опера Варна покани певеца от българската клубна сцена

Нейчо Петров-Реджи. Той се изявява еднакво добре в стиловете джаз, фънк, соул, R&B, боса нова, блус и етно, но за пръв път ще рее рок опера – едно предизвикателство, за което се готви много сериозно.

Останалите главни персонажи ще представят солистите на ДМБЦ ”Стефан Македонски” Александър Мутафчийски и Георги Ханджиев и солистите на Държавна опера Варна Силвия Ангелова, Свилен Николов, Пламен Димитров, Вяра Железова, Людмил Петров, Владислав Владимиров и др. Освен симфоничния оркестър, в изпълнението участва и хорът на Държавна опера Варна с диригент Стефан Бояджиев. За следващите сценични изпълнения ще се канят и други известни български рок и поп изпълнители.

 
Нейчо Петров-Реджи - "Исус Христос суперзвезда"Нейчо Петров-Реджи е роден на 28.07.1986 г. в Добрич в семейство на музиканти. От 9-годишна възраст започва да се занимава с музика. Завършва Езикова гимназия в Добрич и Икономическия университет във Варна.

Още като студент започва работа със сестра си Тони в екипа на Jokers Club Варна. Две години по-късно става музикален мениджър в клуб „Blaze” Варна, който Нейчо успява да превърне в един от водещите сред конкурентите му.

През 2009 г. участва активно в създаването на множество музикални проекти „Страци и приятели”, „REJOIN”, „Out-Of-The-Box” и „GO+SPELL” – госпъл хорал, като продължава и да пее в Jokers Club. Реджи има основна роля и в концерта „Една любовна вечер в операта“ с участието на Орлин Павлов, фестивала „Август в изкуството“ в три различни състава, печели отличителен знак на STALKER, реализира авторски песни и др.

В тези проекти той си партнира с известните варненски музиканти Страцимир Павлов, Чавдар Гочев – Чарли, Валери Ценков, Evolution Band, Пресияна Маркова, Стоян Роянов-Я.Я., Пламен Пеев- Ламби, Тони Петрова, Нейко Бодуров, Dj Jijo и много др. През 2011 г., заедно със сестра си Тони Петрова, Реджи участва в музикалното риалити предаване „X factor“, в което двамата постигат доста предни позиции.

Следват участията му в концерт „Титаник Бенд 100″ , фестивалът „Варненско лято 2012″ заедно с La Migra Crossover Project, в които Реджи представя авторски песни, The Beatles Project, фестивалът „ЕдинЕние“ с организатор Стефан Щерев и др. През 2012 Реджи и сестра му Тони Петрова създават „Посоки - Париж“ с участието на обоистката Надежда Гущерова.

Този спектакъл, съчетал визуално, актьорско и музикално изкуство, пожъна огромен успех. Реджи пее също в празничния коледен концерт с Деси Тенекеджиева и Варненската филхармония (2012), записва авторски песни с брас бенда на БНР, както и други свои авторски творби, съпродуцент на които е Music Clinic Records.

Очаквайте заключителния Коледен симфоничен концерт „С музиката на Щраус” на 20 декември от 19.00 ч. и Симфоничния концерт на световноизвестния цигулар Марио Хосен с „Орфеистите” на 21 декември от 18.00 ч.

 

БИЛЕТИ

Билети по 6, 10, 15, 20, 30 лв;
ПAKET ФАМИЛИЯ ОПЕРА за четирима с 20% отстъпка от цената на билетите и места по избор;
ВИП КАРТА с преференции за цяла година на цена 20 лв.

Резервации и продажба на билети - тел.: 052 665 022; 052 650 666.

Работно време на касата:

От понеделник до събота: 10.00-13.00 ч.и 14.00-19.00 ч.
Неделя: 10.00-16.00 ч.

Ръководството си запазва правото на промени в програмата.

TOP