На 24 март Aлиса тръгва на пътешествие в страната на чудесата

 

След като бе приет с изключителен ентусиазъм от младата публика на 7 март т.г., премиерният спектакъл на мюзикъла „Алиса в страната на чудесата” от Александър Йосифов ще бъде представен за втори път. На 24 март в 18 часа Алиса тръгва отново на пътешествие в страната на чудесата, за да открие, че истинското приятелство е едно от най-важните неща в живота.

Междувременно нашата героиня ще си има работа с трима чаровни котараци, с едни прекрасни цветя, с капризна и себелюбива кралица и с кого ли още не. Ще я поканят на чай с гатанки, в разплитането на които тя ще разчита на публиката. Ще й се наложи да участва в балонада – много оспорвано състезание с балони. Трябва ли да казваме, че там някъде ще я очаква и един принц...

 

Приказката на Луис Карол, по която е създаден мюзикълът на Александър Йосифов, оживява в спектакъла на Варненската опера с много вкус и въображение, вложени от режисьорката Сребрина Соколова, сценографката Ралица Русенова и художничката на костюмите Елена Иванова, без да забравяме хореографката Желка Табакова, оркестъра и неговия диригент Стефан Бояджиев, както и балетната трупа на Варненската опера. 

След Лиляна Кондова, която на премиерата се представи много добре като Алиса, сега образа ще пресъздаде Стилияна Иванова. Ася Русанова е другото ново име в състава. В останалите главни роли отново ще аплодираме Филипа Руженова с нейната впечатляваща кралица, също Натали Иванова, Александър Панайотов, Ростислав Байрактаров и Христо Ганевски.

Държавна опера Варна подарява на децата от Дом "Гаврош" посещение на спектакъла "Алиса в страната на чудесата" на 24 март,  по повод 20 години от основаването на дома.

TOP