"ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО" на ВАРНЕНСКИЯ БАЛЕТ в ST. DAVID’S HALL, КАРДИФ

 

Чудесно беше изпълнението на това "Лебедово езеро" и публиката очевидно изпита наслада от майсторството на изящните солисти и големия кордебалет. Историята е разказана много ясно със семпла, но ефектна сценография, която чрез видеоофекти елегантно се трансформира от дворец в бряг на езеро. Костюмите бяха пищни, танците на бала бяха издържани и умело поднесени.

 

Одета бе пресъздадена с изящна грация и стабилност от украинката Анастасия Лебедик (на снимката), а нейният силен и изискан Зигфрид бе италианският танцьор Марчело Пелицони. Единственият, не съвсем разбираем елемент от историята, бе краят, който навеждаше на мисълта, че може би във водите на езерото са намерили смъртта си както принц Зигфрид, така и злият Ротбарт. Във финалната сцена Одета отново е бял лебед.

 

Това "Лебедово езеро", поднесено с талант и изтънченост, е едно завладяващо и елегантно представление, което със сигурност ще радва публиката по време на варненското турне и в други градове на Обединеното кралство.

 

Във Варна традиционно се провежда реномиран балетен конкурс, а създадената през 1947 г. Държавна опера Варна отбелязва през 2022 година 75 години от основаването си.

Красивата, изпълнена с драматизъм партитура на Чайковски, бе дирижирана от младия Петър Тулешков. Антрактът ме завари със сълзи на очи.

 

https://www.asiw.co.uk/…/swan-lake-varna-international…

 

www.stdavidshallcardiff.co.ukb

TOP