ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА

<a href="http://www.operavarna.com/index.php/bg/programa/mesechna-programa"><font color="white">ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА</font></a>

Държавна опера - Варна

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ И ИНТЕРВЮТА > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • Над 50 000 зрители са гледали представления на Варненския театър през 2022 г.
  26 Януари 2023 by MIro, in Актуални новини
  Над 50 000 зрители са гледали представления на Варненския театър през 2022 г.
  Наситена с много пътувания е била 2022 година за Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“,...
  Read More +
 • Повишението в цените на строителните материали е причина за забавянето на ремонта на Сцена „Филиал“, каза кметът на Варна
  26 Януари 2023 by MIro, in Актуални новини
  Повишението в цените на строителните материали е причина за забавянето на ремонта на Сцена „Филиал“, каза кметът на Варна
  Галопиращите цени на строителните материали причиниха забавянето на ремонта на Сцена „Филиал“ на...
  Read More +
 • ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА ПОДПИСА ПРОТОКОЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КОНСЕРВАТОРИЯ „ДЖУЗЕПЕ МАРТУЧИ“ В САЛЕРНО
  24 Януари 2023 by MIro, in Актуални новини
  ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА ПОДПИСА ПРОТОКОЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КОНСЕРВАТОРИЯ „ДЖУЗЕПЕ МАРТУЧИ“ В САЛЕРНО
  Даниела Димова - директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна и Фулвио Мафиа -...
  Read More +

МЮЗИКЪЛЪТ "ГОЛЯМ" С ПРЕМИЕРА НА 24, ВМЕСТО НА 11 ОКТОМВРИ

Премиерата на мюзикъла „Голям“ на Варненската детско-юношеска опера, планирана за 11 октомври, се измества, по технически причини, на 24 октомври 2022. Закупените билети важат без презаверка.

Мюзикълът „ГОЛЯМ“ е композиран от Дейвид Шиър, либрето Джон Вайдман, текст на песните Ричард Малтби-Младши, въз основа на филма на Twentieth Century Fox "Голям" със сценаристи Гари Рос и Ан Спилбърг. Първоначално мюзикълът е поставен на Бродуей от Джеймс Б. Фрайдберг, Кенет Фелд, Марк Лорънс и Кенет Д. Грийнблат, в партньорство с Fao Schwarz - Пето Авеню.

Варненската премиера на "Голям" се реализира по договаряне с Музикален театър "Интернационал". Диригент постановчик Ганчо Ганчев, режисьор постановчик Димитър Ялнъзов, хормайстор и корепетитор Миглена Шишева, хореограф Станислава Томова – Съни, вокален педагог Бойка Василева, балетен педагог Бистра Бъчварова, театрален педагог Милена Кънева. Участват възпитаници на Варненската детско-юношеска опера и Оркестър на Държавна опера Варна.  Фотография Емилиян Ялъмов.

 

Снимки от репетициите на мюзикъла "Голям"
Фотограф: Емилиян Ялъмов

КОГАТО СИ НА 12, А ИСКАШ ДА СИ НА 20...

Когато си на 12 години, не си нито малък, нито голям… Родителите ти се отнасят към теб като с малко дете… Майка ти продължава да те целува по лицето пред приятелите ти, а момичето, което харесваш, си пада по по-големи момчета… И на всичко отгоре дори не те пускат на скоростното влакче “Див гръм“ в Лунапарк, защото нямаш необходимата височина. Това е ужасно и никак не е справедливо! Ако има начин направо да се събудиш на 20 години и да си ГОЛЯМ, би било чудо!

Ако все пак чудесата съществуват и - когато най-малко очакваш - това, което си пожелаеш, се сбъдне… И ако, днес си на 12, а утре сутрин се събудиш на 25 например… Би било любопитно, защото само тогава можеш да получиш отговори на едни много важни въпроси, като: Какъв е светът на възрастните – добър или лош? Кое е по-добре - да си дете или да си възрастен? Какво всъщност е любовта? И т.н., и т.н.

Цялата тази история се случва на сцената в мюзикъла „Голям“, пресътворен от прекрасните малки-големи или големите-малки артисти от Варненска детско-юношеска опера. И докато репетират, пеят, танцуват и създават спектакъла, те си обещават, че като станат големи, непременно ще запазят детето в себе си живо!

TOP