ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА

<a href="http://www.operavarna.com/index.php/bg/programa/mesechna-programa"><font color="white">ПРОГРАМА - ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА</font></a>

Държавна опера - Варна

Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

FETE DE LA MUSIQUE 2024 НА ТРИ СЦЕНИ ВЪВ ВАРНА

21 юни 2024 година

На 21 юни 2024 г. Алианс Франсез Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна, Френския институт в България и Държавна опера Варна, организира за поредна година Празник на музиката. Тръгнал някога от Франция, Fête de la Musique бързо завладява хората в много страни, които всяка година на този ден заедно празнуват съприкосновението с музиката от различни жанрове в непринудена обстановка под открито небе.

През тази година Варна ще се потопи отново в духа на френския празник със специални събития в три пространства. На крайбрежната алея във Varna Street Food Park от 15.30 ч. свои любими песни ще изпълнят ученици от Международния френски лицей във Варна „Шарл Перо“ и децата от Детска къща, читалище „Просвета 1927“.

 

 

В 17.00 ч. солистите на Държавна опера Варна Илина Михайлова (сопран), Жана Костова (сопран), Михаела Берова (мецосопран), Пламен Райков (тенор) и Гео Чобанов (бас) ще накарат минувачите на площад «Независимост» да вдигнат поглед към балкона на храма на изкуствата, откъдето оперните певци ще ги изненадат с изящна концертна програма, с  акомпанимент на пиано от Руслана Шевельова. Ще прозвучат Баркарола от Жак Офенбах, Ария на Жулиета от „Ромео и Жулиета“ на Шарл Гуно, канцонетата „Non ti scordar mai di me” (Никога не ме забравяй), Ария на Далила от „Самсон и Далила“ на Камий Сен-Санс, Серенада от Франц Шуберт и др.

 

Празникът на музиката продължава от 18.30 ч. в Морската градина с млади таланти от варненски училища и университети, които ще покажат своите музикални пристрастия на Сцена Раковина. Ако по това време се разхождате наоколо, не пропускайте да подкрепите изявите на учениците от училище „Малкият принц“, ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, Хуманитарната гимназия “К. Преславски” и НУИ „Добри Христов“. Не пестете аплодисментите си и за възпитаниците на ЕГ „Жолио Кюри“, ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ и Икономически университет Варна, чиято амбициозна и пъстра програма отговаря напълно на празничния дух на Fête de la Musique.

TOP