Корона опера Гала открива фестивала Опера в Летния театър на 18 юни

 

ТМПЦ – Варна повежда сезона на фестивалите, които превръщат Варна в лятната столица на Българската култура.

 Грандиозната сцена „Слава! Слава!“ от „Княз Игор“ на Бородин ще даде старта на оперното лято на открито.

 За насърчаване на публика и артисти билетите са на специална цена, а касата на Операта работи и в събота, и неделя

 

Единадесетото издание на Опера в Летния театър се открива на 18 юни със спектакъл, с който ТМПЦ – Варна да се сбогува с усмивка с принудителното затваряне през месеците, белязани от корона вируса и да погледне напред към живото общуване със зрителите. На зажаднялата за изкуство публика на морския град спектакълът Корона опера Гала ще поднесе венец от арии, които неслучайно често наричаме коронни за изпълнителите. Селекцията е от партии на короновани особи – князе, крале, графини, принцеси. Ще прозвучат едни от най-обичаните арии и хорове на всички времена, изпълнени от любимите гласове на солисти и хористи от Държавна опера - Варна.

Корона опера Гала е с режисьор Кузман Попов, диригент Кръстин Настев и с участието на почти всички солисти на Варненската опера.

 Директорът на ТМПЦ – Варна Даниела Димова споделя идеята за спектакъла:

 „Това е първият голям спектакъл, първата голяма оперна гала, с която на всички ни се иска да кажем сбогом на периода на корона вируса в българската култура и да погледнем напред. Нашият поглед напред е с невероятното участие на солистите на Държавна опера – Варна, като всеки един от тях ще представи по една любима на публиката ария, която се свързва с най-красивите оперни шедьоври на Верди, Пучини и много други автори. Началото ще е с грандиозната сцена „Слава, слава!“ от „Княз Игор“ на Бородин в изпълнение на хора и солистите, която ще даде старта на нашето оперно лято. Следват превъплъщенията на нашите солисти в ролите на кралица Елизабет, княз Игор, крал Филип, Атила, принцеса Турандот, принц Калаф и много други. Ще чуем невероятните гласове на Ирина Жекова, Димитринка Райчева, Михаела Берова, Даниела Дякова, Габриела Георгиева, Иван Момиров, Валерий Георгиев, Венцеслав Анастасов, Евгений Станимиров, Пламен Димитров, Иво Йорданов, Гео Чобанов, Свилен Николов, Деян Вачков, Илина Михайлова. Те ще залеят летния театър със своята красота и благородно присъствие на героите, в които ще се превъплътят. Разбира се, с оглед на ситуацията и спазването на останалите към 18 юни рестрикции да не се струпват големи групи, за нашия хор са предвидени три големи участия, като финалът ще е също грандиозен – с прочутата ария „Ще победя!“ на принц Калаф от „Турандот“ и с ефектното включване на целия ансамбъл на Държавна опера – Варна – оркестър, хор и солисти. Надяваме се, че този старт ще внесе и подобаващо позитивно чувство у нашата публика и очакванията ни са за голям интерес към следващите юнски заглавия, които предлагаме в афиша на Опера в Летния театър. На 24 юни е хитовият мюзикъл „Да пееш под дъжда“ по музика на Насио Хърб Браун и Артър Фрийд, с режисьор Борис Панкин и диригент Страцимир Павлов и с участието на любимците на публиката Орлин Горанов и Мариан Бачев. А на 30 юни - най-гледаната и желана Вердиева опера - „Травиата“, постановката е на Кузман Попов, диригент Кръстин Настев, с участието на Ирина Жекова, Валерий Георгиев, Свилен Николов в главните роли. Очакваме ви!“

Специално за фестивала „Опера в Летния театър“ всички билети са с намалени двойно цени за всеки пояс. Билетите от 80 лв. това лято ще бъдат по 40 лв., тези от 60 ще бъдат по 30 лв., от 40 - по 20 лв., и от 30 - само по 15 лв. За групи над 9 души и за Културен маратон от 5 и повече представления ще има и 20 % отстъпка. Касата на Операта работи и в събота и неделя.

 

Билети се продават онлайн на страниците на :

Ивентим и ФКЦ

TOP