Великолепен състав в най-новата „Травиата” на 29 октомври 2013

Илина Михайлова - Виолета - "Травиата"

 

На 29 октомври ще прозвучи в целия си блясък операта “Травиата”, най-изпълняваната творба по света на Джузепе Верди.
Най-новата постановка на Варненската опера, посветена на 200-годишнината от рождението на великия италиански майстор, е авторски прочит на Кузман Попов, който се изявява като режисьор, сценограф и костюмограф на спектакъла.

Премиерата на "Травиата" бе посрещната с възторг от публиката на Опера в Летния театър през юли т.г., а сега, през новия 67-ми творчески сезон на оперния театър, заживява своя пълноценен живот, като основна част от репертоара.

В сегашния спектакъл на «Травиата» ще се изявят великолепни солисти, точно каквито харесва взискателният оперен свят през XXI век – талантливи, красиви, на възрастта на героите, които пресъздават.

В ролята на Виолета Валери ще се представи родената за оперната сцена, Илина Михайлова. Варненката завършва НУИ "Добри Христов" със специалност пиано и оперно пеене.
Веднага след това постъпва в НМА "Панчо Владигеров" в София в класа по оперно пеене на проф. Благовеста Карнобатлова. През 2002 г. печели Първа награда на националните конкурси "Светослав Обретенов" в Провадия и "Парашкев Хаджиев" в София.
След дипломирането си, завършва и класа по оперно пеене на Вилма Борели в Консерваторията "Джузепе Верди" в Милано. В репертоара на певицата влизат ролите на Фиордилиджи от "Така правят всички" и Церлина от "Дон Жуан" на Моцарт, Дидона от "Дидона и Еней" на Х. Пърсел, Мюзета от "Бохеми на Пучини, Норина от "Дон Паскуале", Мария от "Дъщерята на полка” и Адина от “Любовен еликсир” на Доницети, Розина от “Севилският бръснар” на Росини и др.
От началото на този творчески сезон Илина Михайлова е солистка на Държавна опера Варна.

В Алфред Жермон ще се превъплъти тенорът Валерий Георгиев, който великолепно изведе тази роля на премиерния спектакъл през лятото. Младият тенор работи от началото на 2012 г. като солист на Държавна опера Варна и успешно гради творческата си кариера, обогатявайки непрекъснато репертоара си с нови роли, с които гастролира в Италия, Румъния, Германия, Белгия и др.

Образа на Жорж Жермон отново ще пресъздаде един друг харесван варненски солист Свилен Николов. Истинско удоволствие е да се слуша този перфектен в интонационно отношение баритон с мека кадифена звучност на гласа и ярко артистично присъствие.

Останалите роли са поверени на Лиляна Кондова (Флора), Антоанета Маринова (Анина), Димитър Илиев (Гастон), Людмил Петров (Барон Дюфол), Гео Чобанов (Маркиз Д`Обини) и др.

На диригентския пулт на «Травиата» ще застане Светослав Борисов, който след спечелен конкурс заема длъжността главeн диригент на Държавна опера Варна от юли т. г.
Той има вече в творческата си биография поредица от симфонични и оперни концерти, опери и оперети, изпълнени на варненска и софийска сцена. След дебюта му в «Травиата» през септември, Светослав Борисов дирижира спектакъла и през октомври, по време на турнето в Белгия, сега отново ще го аплодираме у дома.

Завършил с отличие НУИ «Добри Христов» и висше музикално образование в Австрия, започнал също там възходящата си европейска кариера, Светослав Борисов се оказа през тази година победител в два диригентски конкуса – в България и Германия. Сега съвместява постовете на главен диригент на Държавна опера Варна и диригент на Bochumer Symphoniker - Симфоничния оркестър на град Бохум. 

Очаквайте на 30 октомври „Севилският бръснар” със Свилен Николов, Илина Михайлова, Арсений Арсов, Деян Вачков, Гео Чобанов и др.

 

 

БИЛЕТИ

Билети по 6, 10, 15, 20, 30 лв;
ПAKET ФАМИЛИЯ ОПЕРА за четирима с 20% отстъпка от цената на билетите и места по избор;
ВИП КАРТА с преференции за цяла година на цена 20 лв.

Резервации и продажба на билети - тел.: 052 665 022; 052 650 666.

Работно време на касата:

От понеделник до събота: 10.00-13.00 ч.и 14.00-19.00 ч.
Неделя: 10.00-16.00 ч.

Ръководството си запазва правото на промени в програмата.

TOP