Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Образователни програми

Целта на образователните програми е децата да чуят на живо част от произведенията, които изучават в часовете по музика; да усвоят етикета на поведение при посещение на концерти и спектакли; да се предизвика интересът им към симфоничното, оперното и балетното изкуство.

Концертите се провеждат два пъти годишно - през март и през октомври- ноември по теми, предложени от учителите по музика във Варна, с участието на лектори, които по подходящ начин представят съдържанието на програмата. За запознаване с музикалните инструменти се насрочват специални посещения с отделни паралелки и те включват кратка лекция и демонстрация в голямата репетиционна зала с участието на Филхармоничния оркестър и диригента.

 

ПРОГРАМИ

Образователна тема

„Музикални стилове от Вивалди до АББА”

 

Предназначена за учениците от V до ІХ клас. Музикалните изпълнения на две камерни формации, придружени от мултимедия, въвеждат в епохата на всеки стил и жанр. Подбраните фрагменти от популярни творби илюстрират особеностите на предкласиката, класиката, романтизма и съвременната музика.

Струнен оркестър ще изпълни:
Вивалди – Из “Четирите годишни времена”
Моцарт – „Дивертименто в ре мажор”
Чайковски - Валс от „Серенада за струнен оркестър”
Големинов – Селски танц от „Пет скици за струнен оркестър”
Пиацола – „Танго”

Втората камерна формация, Брас квинтет, ще се включи с:
Хендел – „Музика на водата”
Верди – „Триумфален марш”
Джоплин – „Рагтайм”
АББА – „Потпури
• Цената на билетите е по 4 лв.

За контакти: тел. 66 50 20; 66 50 22; 66 50 10; 66 50 11;
e-mail: office@operavarna.bg opera@operavarna.bg

 
ДНИ НА ОТКРИТИ ВРАТИ

Това е постоянна инициатива на Варненското Оперно-филхармонично дружество.

Организират се в петък от 11. 00 до 12.00 ч. и по допълнителна заявка на e-mail office@operavarna.bg  - 10 дни предварително.

Дните на отворените врати включват разглеждане на сградата и запознаване с нейната история, а също така и репетиции с оркестъра, балета, хора, със солисти и корепетитори.

Учениците имат възможност да се запознаят и с такива редки професии като гардеробиери, перукери, суфльори, помощник режисьори и др. 

 

TOP